6. ročník Dobroty Karlovarského kraje je v plném proudu

24. březen 2022

Regionální pochoutky vyrobené z místních surovin s patřičnou láskou a péčí si získaly velkou oblibu u zákazníků. I v letošním roce mají možnost opět zkusit štěstí v soutěži Dobrota Karlovarského kraje. 

Smyslem soutěže Dobrota Karlovarského kraje je zviditelnit kvalitu potravinářských a zemědělských výrobků a upozornit také na úsilí malých a středních výrobců o udržení tradic a úrovně produktů. Soutěž byla Karlovarským krajem poprvé vyhlášena v roce 2017.

Letos od 14. do 31. března probíhá již 6. ročník. Výhercům bude tradičně udělena značka „Dobrota Karlovarského kraje.“ Její držitelé získají certifikát a oprávnění užívat pro oceněný výrobek tuto značku ztvárněnou logem po neomezenou dobu.

Právě o soutěži byl čtvrteční rozhovor s Janou Pavlíkovou, tiskovou mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje.

autoři: David Forst , nkr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.