Zpěvák Michal Prokop slaví sedmdesátiny festivalem. Pod hradem Loket zahrají Tata Bojs i Dyk

13. srpen 2016

Legenda bigbítu Michal Prokop slaví sedmdesáté narozeniny. Pro své příznivce si připravil dvoudenní hudební festival Krásný ztráty - Live 70. Pozval na něj také řadu svých hudebních přátel, se kterými se vystřídá na pódiu v amfiteátru hradu Loket na Sokolovsku.

Michal Prokop si pro své příznivce přichystal jedno překvapení. Společně s kapelou Framus Five a Karlovarským symfonickým orchestrem poprvé naživo zahraje dvacetiminutovou art-rockovou skladbu Město ER ze stejnojmenného alba z roku 1972.

„Nahrávku zahrajeme 46 let od jejího natočení, tehdy mi bylo 23 let. Takže je to taková opožděná premiéra. Když se to povede, tak se bude jednat o nejhezčí dárek k narozeninám, jaký bych mohl dostat. Já už jinak všechno mám," řekl Prokop s tím, že oslavu narozenin s rodinou nechává na dobu po srpnové dovolené.

Než ale návštěvníci festivalu skladbu uslyší, uskuteční se ještě křest reedice stejnojmenné desky.

„Je to pro mě důstojné ohlédnutí se za hudbou konce šedesátých let, což byly moje začátky. Město ER je moje druhé album, ale první s původní českou muzikou, první setkání s poezií žijícího básníka v české rockové hudbě vůbec, první souboj se zpívanou češtinou, určitá pečeť doby. A je to taky vzpomínka na období, kdy končila relativní svoboda šedesátých let a nastupovala postupně normalizace, která už právě stihla nepustit původní grafický návrh obalu desky," uvedl Prokop.

V amfiteátru pod hradem Loket na Sokolovsku slaví zpěvák Michal Prokop dvoudenním festivalem Krásný ztráty - live 70 své sedmdesáté narozeniny

Samotný koncert Michala Prokopa začal v sobotu kolem sedmé hodiny večerní. Fanoušci ho přivítali bouřlivým potleskem. Legenda bigbítu zahrála například hity jako Kolej Yesterday, Bitva o Karlův most a Blues o spolykaných slovech.

„Hlediště i okolní plochy jsou zaplněné lidmi. Je jich tady odhadem více než 2000 a další přicházejí, protože po vystoupení Michala Prokopa zahrají ještě Vojta Dyk a skupina Tata Bojs,“ hlásila z místa reportérka Českého rozhlasu Andrea Strohmaierová.

Festival Krásný ztráty - Live 70 je dvoudenní, v pátek si kapely přišlo podle odhadů poslechnout na 1500 lidí.

V amfiteátru pod hradem Loket na Sokolovsku slaví zpěvák Michal Prokop dvoudenním festivalem Krásný ztráty - live 70 své sedmdesáté narozeniny
Spustit audio