Žokeje Josefa Váňu nadšeně vítali doma v Chyši

12. říjen 2011

Desítky obyvatel města Chyše na Karlovarsku včera přišly přivítat místního hrdinu Josefa Váňu, osminásobného vítěze Velké pardubické, a Josefa Bartoše, který za ním letos dojel druhý. Váňa je v Chyších místostarostou, čestným občanem a jak místní říkají, i dobrým kamarádem. Nedaleko má stáje, v nichž vychoval jak vítězného koně Tiumena, tak i klisnu Sixteen, která v nedělním dostihu skončila s žokejem Bartošem druhá.

Na náměstí před městským úřadem se sešly desítky dospělých a dětí. Pro Váňu byly přichystané také květiny, dárkové koše a už tradiční poklepání historickým, 180 let starým rychtářským právem. Tím starosta Miroslav Dorňák poklepal Vánovi nejen po ramenou, ale i po kloubech na nohou, které slavného žokeje trápí.

Svůj dárek si pro žokeje připravil i majitel místního zámku Vladimír Lažanský, který pro tuto příležitost vyrobí speciální dárkové balení Váňova oblíbeného polotmavého piva. Oslavy na náměstí trvaly asi hodinu, pak Váňa a vedení města pozvali všechny místní do zámeckého pivovaru na pivo.

Spustit audio