Zmlácená fenka z Kraslic skončila spolu s dalším psem v útulku. Lidé doufají, že se k původnímu majiteli nevrátí

6. červen 2023 11:05

Internetem a médii minulý týden proletěl případ týrání psa v Kraslicích. Muž v osadě Liboc v Kraslicích na Sokolovsku zbil brutálním způsobem svého psa. Video z napadení se dostalo na sociální sítě a v současné době se případem zabývá policie.

„Přijali jsme oznámení od 27letého muže týkající se napadení psa. Toto jednání muž viděl ve videu na sociálních sítích. V současné době se případem usilovně zabývají sokolovští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat,“ potvrdil mluvčí Jan Bílek.

Na videu, které se dostalo na sociální síť Facebook, jde vidět, jak pes běží na zahradě za menším psem, který se schová v domě. Nato přibíhá majitel většího psa, surově ho popadne, mlátí do hlavy, kope do něj a na obojku odtahuje mimo záběr. Scénu doprovází zoufalé kňučení psa.

Otřesné záběry vedly k odebrání zvířat

Případem možného týrání se zabývají sokolovští kriminalisté. Do doby jeho vyřešení budou psi umístěni v útulku v Horní Hraničné. Marie Lokingová z chebského útulku byla u odebírání psů majiteli. Překvapilo ji, ale v jaké kondici psi byli.

„Velmi mne překvapil jejich výborný fyzický, zdravotní i psychický stav. Jen si myslím, že není zrovna dobré rozhodnutí hned při prvním hárání připouštět fyzicky nedospělou fenu. Já osobně jsem proti množení. Záběry na videu jsou za mne hrozné, ale bohužel vůbec ne ojedinělé. Setkávám se s daleko horšími věcmi. Tak jsem celkem zvědavá, jak tohle dopadne. Zatím vyčkáváme,“ uvedla.

S tím souhlasí i služba spolku Když pes pomáhá žít, která s odchytem pomáhala: „Psi nenesou známky fyzického ani psychického týrání. Jsou udržovaní, je vidět, že o ně bylo pečováno a mají očkovací a čipovou povinnost splněnou.“

Čtěte také

Po hrůzném videu, které po sociálních sítích kolovalo, se několika lidem toto konstatování nelíbilo. Doufají, že se psi k původnímu majiteli už nikdy nevrátí.

16 měsíců stará fena a 15 měsíců starý pes zřejmě plemene aljašský malamut jsou prozatím tedy v útulku, ale nejsou k adopci. Řada lidí na sociálních sítích také začala psát, že by jim poskytla nový domov, to ale v tuto chvíli není možné. Stále totiž patří původnímu majiteli, a vše záleží na vyšetření případu.

autor: nkr
Spustit audio