Žehnáním pramenů zahájili v Karlových Varech lázeňskou sezonu

3. květen 2014

Karlovy Vary dnes vstoupily do 656. lázeňské sezony. Slavnostní program zahájilo tradiční žehnání pramenů a mše svatá v Chrámu svaté Máří Magdalény. Karlovy Vary otevírají sezonu jako první město západočeského lázeňského trojúhelníku.

Tahájení sezony mělo letos smůlu na počasí – teploty se pohybovaly jen kolem šesti stupňů Celsia – jinak ovšem bylo vše jako obvykle.

Léčivým termálním pramenům požehnal stejně jako loni papežský nuncius Giuseppe Leanza a stejně jako loni byl slavnostní program umístěn do historického centra.

Kromě propagace lázeňství je zaměřený na představení turistických lokalit na území České republiky. Letošní sezona má být v největších českých lázních zaměřena zejména na snahu přilákat zpět alespoň část české klientely.

Lázeňskou a turistickou sezónu zahajují Karlovy Vary tradičně první víkend v květnu. V sobotu i v neděli je prakticky celé historické centrum vyhrazeno společenským akcím a kulturnímu programu.

Před hotelem Thermal se odehrává Food festival s ukázkami kuchařského umění. Před Grandhotelem Pupp jsou umístěny Porcelánové slavnosti. Na hlavní pěší zóně TGM vítají návštěvníky staročeské trhy.

Prezentace agentury Czech Tourism je zaměřená na tuzemskou dovolenou a tipy na výlet. Po setmění nabízí Karlovarské městské divadlo hru světel – audiovizuální projekci.

Lidé také mohli ode dneška navštívit novou expozici v Císařských lázních, tedy v jedné z nejvýznamnějších památek města. Představuje francouzské vlivy v české lázeňské architektuře.

autoři: zdt , kov
Spustit audio