Zapečená rýže s rybou a uzeným sýrem

Vaření s M. Kuntzmannovou , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Josefa Jaroše, šéfkuchaře z Lázeňského domu v Konstantinových Lázních


Suroviny:

700g rybího filé
80g másla
400g vařené rýže
300g rajčat
2 cibule
200g uzeného sýra
rybí koření
sůl

Postup:

Rybu nakrájíme na malé kousky, posypeme rybím kořením a osolíme. Polovinu uvařené rýže vložíme do ohnivzdorné misky vymaštěné máslem. Na rýži rozložíme kousky ryby, dále cibuli a rajčata rozkrájená na plátky. Nahoru dáme zbytek rýže, poklademe kousky másla a zapékáme 40 minut při teplotě 160°C. Téměř před koncem posypeme povrch uzeným sýrem a zapečeme ještě 2-3 minuty.


Přílohy: salát rajčatový , okurkový

autor: šéfkuchař

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.