Západočeský rock: Sejf – Kanál La Manche

Odyssea, Bumerang, Barbus, Vejce, Elegie, Extra Band, Eges – to jsou jen některé z rockových skupin, které v 70. a 80. letech 20. století objížděly víkend co víkend západní Čechy. 

29. 6. 1988 ukončila svým posledním koncertem legendární hudební skupina Sejf. Stalo se tak v Blovicích a koncert byl zároveň spojen s oslavou 1600. vystoupení. Tím definitivně končí historie rockové skupiny Sejf, která za více než 16 let své činnosti odehrála 1600 vystoupení k tanci i poslechu v tehdejším Západočeském, Jihočeském, Středočeském kraji i jinde. Koncertovala v Německé demokratické republice, natočila 15 skladeb pro Československý rozhlas v Plzni a svými písněmi potěšila tisíce mladých lidí.

Na jednu skupinu tedy bilance více než úspěšná. Sejf ovšem nehrál jen převzaté skladby, dobrý autorský potenciál měl i ve svých řadách, připomeňme třeba skladby Člověk, Nestojím už o tvou lásku, Letecký den, Kanál La Manche a další. Pod nimi jsou podepsáni bubeník Vladimír Kuba, kytarista a kapelník Jan Kvídera, baskytarista Karel Kopejtko a například textaři Vladimír Krásný nebo Milena Kvíderová.

V Sejfu se vystřídala řada kvalitních muzikantů. S průměrem 100 vystoupení za rok patřil Sejf k těm nejoblíbenějším kapelám v Západočeském kraji. Jaroslav Soukup, budoucí sólista skupiny Extra band, zpívá píseň Vladimíra Kuby Kanál La Manche. Je z roku 1988.  

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.