Zaměstnanci společnosti Jan Becher se zapojili do celosvětové akce Den zodpovědnosti

7. červen 2019 10:00

Bouchání kladivem, hlasitý zvuk brusky, horečně pracující skupiny zaměstnanců. Tak vypadala ve čtvrtek 6. června venkovní část areálu společnosti Jan Becher v Karlových Varech. Její pracovníci se tady zapojili do takzvaného Dne zodpovědnosti.

Cílem akce je zapojit pracovníky firem do zlepšování životního prostředí. Zaměstnance známé karlovarské likérky jste proto mohli v průběhu čtvrtečního dopoledne zastihnout ve výrobních halách i na rozlehlém prostranství uprostřed závodu. Hned na několika místech zpracovávali starý materiál, který by jinak skončil v odpadu.

Den zodpovědnosti se podle šéfa karlovarského výrobního závodu Tomáše Bryzgala zpravidla zaměřuje na firemní aktivity související s dobročinností a ekologií: „V rámci akce jsme se rozhodli podpořit aktivitu znovuvyužití odpadu. Máme tady některé druhy materiálu, které bychom běžně vyhodili nebo recyklovali, a pokusíme se z nich vytvořit ještě použitelné výrobky.“

Firma prý dokáže zpracovat 99 procent svého odpadního materiálu. Poslední jedno procento skončí ve spalovně nedaleko Plzně.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio