Základní škola Mánesova v Sokolově podpořila zdravotníky. Žáci jim upekli domácí pečivo

16. březen 2021 09:00

Do pomoci zdravotníkům se zapojila Základní škola Mánesova v Sokolově. Místní nemocnici darovala domácí pečivo, které v rámci školního projektu připravili žáci společně s pedagogy a dalšími zaměstnanci.

Žáci, učitelé i další zaměstnanci Základní školy Mánesova v Sokolově. Ti všichni se na určitou chvíli proměnili v pekaře. Rozhodli se totiž napečenými výtvory podpořit zdravotnický personál sokolovské nemocnice, který se dlouhodobě stará o pacienty s koronavirem.

Celkem 66 zásilek převezli zdravotníkům do nemocnice školním autobusem

Zájemců se do školní akce zapojilo hned několik desítek, a pečivo tak musel dovézt rovnou školní autobus. „Už delší dobu spolupracujeme s dobrovolnickým centrem Instand, teď jsme se rozhodli udělat radost sokolovským zdravotníkům. Vyhlásili jsme výzvu žákům, učitelům, zaměstnancům. Spousta lidí se zapojila do projektu,“ uvedla ředitelka školy Markéta Adamcová.

„Každá maličkost udělá radost nejen sestřičkám ale všem, kteří pracují v nemocnici. Mají dlouhé náročné služby, na to, aby si upekli něco sladkého, čas nemají,“ řekla náměstkyně ošetřovatelské péče Soňa Malá, která dary dále rozdělila na jednotlivá oddělení.

Více v reportáži:

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio