Zájem o Zahradu seniorů v Karlových Varech roste

26. květen 2021 09:15

V Karlových Varech začala fungovat Zahrada pro seniory. Slouží i jako komunitní centrum, kde se senioři potkávají a zároveň si můžou vypěstovat vlastní plodiny.

Místo, kde se senioři můžou scházet a pěstovat například ovoce nebo zeleninu. Přesně takové teď nově vzniklo v Karlových Varech. Centrum se jmenuje „Zahrada seniorů“ a zájem je o něj zatím vysoký. Potřeba je jen vstupní registrace, pak už se zájemci můžou pustit rovnou do sázení.

„Vstup je volný, neplatí se žádný poplatek. Důležité je, aby byla provedena registrace. Po té registraci je to už jen o tom, domluvit se, které místo je volné, a pak už senior může pěstovat a vytvářet hodnoty,“ popsala fungování zahrady primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Nové komunitní centrum funguje od začátku května a zájem o něj roste. Vedení města teď plánuje, že by mohly vzniknout také společné zahrady pro rodiny s dětmi.

„Je to prvotní myšlenka, ale prostory máme. Je to v podstatě otázka tří až pěti měsíců, abychom to pak zrealizovali. Letošní rok jsme se dali na Zahradu seniorů, pokud se projekt ověří, tak bychom příští rok rádi spustili tu komunitní zahradu,“ řekla Pfeffer Ferklová.

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio