Zájem o Senior pasy v Karlovarském kraji výrazně předčil očekávání

5. prosinec 2017

V září letošního roku spustil Karlovarský kraj projekt Senior pasů pro občany z regionu, kteří prostřednictvím speciální karty mohou čerpat různé slevy na služby či zboží. Kraj původně počítal se zapojením asi 800 lidí. Zájem je ale mnohonásobně větší, v regionu se už teď zaregistrovalo více než 7 700 seniorů.

„Skutečně jsme to nečekali a moc nás ten obrovský počet zájemců těší, protože i díky Senior pasům mohou senioři z našeho kraje být stále aktivní a získat zajímavé slevové nabídky. V našem kraji chceme mít do konce letošního roku 63 poskytovatelů slev, v příštím roce by jich mohlo být až dvě stě,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Seznam poskytovatelů slev najdou držitelé Senior pasů a další zájemci v Krajských listech, které vyjdou v polovině prosince. K dispozici je také na internetových stránkách Karlovarského kraje, nebo přímo na stránce www.seniorpasy.cz.

Senior Pasy mají podobu plastové karty nepřenosné na jinou osobu a kraj je na základě registrace vydá zdarma všem lidem ve věku od 55 let. Výroba a distribuce karet je financována z krajského rozpočtu s příspěvkem z ministerstva práce a sociálních věcí.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio