Zájem o čtvrtou dávku očkování proti koronaviru je v Karlovarském kraji velký

26. červenec 2022 10:35

Velký zájem eviduje očkovací centrum v KV Areně v Karlových Varech o posilující dávku proti koronaviru. Pro vakcínu zatím přišlo přes 300 lidí. Centrum přitom funguje jen dva dny v týdnu.

Před týdnem začalo v Česku očkování posilující dávkou proti covidu-19. V Karlovarském kraji mají o vakcínu lidé velký zájem. Třeba očkovací centrum v KV Areně v Karlových Varech zatím očkovalo přes 300 lidí. Všichni přišli bez předchozí registrace. Ta bude spuštěná až v polovině srpna.

„Lidi, kteří mají zájem a splní předepsaná kritéria, naočkujeme i bez registrace. Je potřeba říct, že obecné doporučení ministerstva zdravotnictví a vakcinologické společnosti je, aby lidé posilující dávku směřovaly od přelomu srpna a září tak, aby množství těch vytvořených protilátek vydrželo po dobu větších rizik respiračních onemocnění,“ uvedl generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice Josef März.

Očkovací centrum je v KV Areně otevřené zatím dva dny v týdnu, a to ve středu a v pátek od 16 do 18 hodin. Jak potvrdil März, pokud by zájem byl velký, bude na to nemocnice reagovat. „Jsme schopni množství lidí posílit, pokud by počty zájemců dosáhly minulých vln očkování, tak bychom samozřejmě pružně s KV Arenou a městem pružně zareagovali a zabezpečili dostatečnou kapacitu,“ řekl.

Spustit audio