Žáci ZUŠ Horní Slavkov zazpívají na velkém koncertu k oslavě 30 let činnosti „zušek“ v Praze

27. květen 2019

Na republikovém finále akce ZUŠ Open 2019 se mezi nejlepšími školáky představí 1. června na velkém koncertu ve Valdštejnské zahradě Senátu parlamentu ČR také žáci ZUŠ Horní Slavkov. 

„Jsme velmi rádi, že pro účinkování v zahradě Senátu byl vybrán náš pěvecký soubor Melodie,“ řekl ředitel školy Jan Zapf. V rámci ZUŠ Open budou žáci Základní umělecké školy z Horního Slavkova slyšet také v Karlovarském kraji. 

Žáci školy se představili na nedávném koncertu v karlovarských Lázních III., kde koncertovali v doprovodu karlovarských symfoniků. V rámci ZUŠ Open se představí na dalších místech. Na středu 29. května je od 15 hodin připraveno výtvarně taneční odpoledne u městských hradeb v Lokti, které bude zakončeno koncertem v atriu městské knihovny.

„V Horním Slavkově budeme otevírat nový kulturní prostor za starou budovou základní umělecké školy a doprovodí to odpoledne, na kterém vystoupí žáci pěvecké třídy a tanečního oboru, večer zahraje Po - po - trio,“ poznamenal Jan Zapf. Zmíněná akce ve dvoře Pluhova domu začíná od 17 hodin. V pátek 31. 5. budou slyšet žáci v průběhu celodenního koncertu v Karlových Varech na Mlýnské kolonádě.

Základní umělecká škola v Horním Slavkově nabízí čtyři obory, hudební, výtvarný obor, taneční obor a literárně dramatický obor. „Působíme v Horním Slavkově, v Lokti a od září 2018 také v nově vzniklé pobočce školy v Krásně,“ informoval ředitel školy Jan Zapf. Žáci školy se mohou stát členy dvou hudebních těles. „Stabilně u nás funguje orchestr který se jmenuje ZUŠ Band, kde hrají žáci hudebního oboru. Dále máme pěvecký sbor melodie, kde se mohou zapojit žáci od útlého věku až po střední školu,“ poznamenal ředitel Zapf. 

autoři: Josef Šorfa , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka