Žáci ostrovské základní školy se zapojili do Dnů dobrovolnictví, navštívili pacienty v nemocnici

2. květen 2023 11:35

V rámci letošních Dnů dobrovolnictví se v Karlovarském kraji uskutečnilo sedm projektů. Lidé se do nich mohli zapojit prostřednictvím dobrovolnického centra INSTAND.

Využili toho například žáci Základní školy Masarykovy v Ostrově, kteří vymysleli odpolední program pro pacienty gerontofilní psychiatrie místní nemocnice. Společně si například malovali nebo luštili křížovky.

„Napadlo to i kolegyni, která je v kontaktu se zaměstnanci ostrovské nemocnice. Říkali jsme si, že taková děvčata deváté třídy, která by chtěla na sociální, nebo zdravotní školu, by nějaký kontakt měla mít,“ uvedla za pedagogy Dagmar Gburová.

Žáci by podle ní mohli navštěvovat nemocnici pravidelně v rámci několika předmětů. Uvítal by to také primář oddělení Tomáš Turek:„ Pro nás není potřebná jednorázová aktivita, ale aby tam byla určitá pravidelnost. Aby si na to pacienti zvykli a nebyl to pro ně pokaždé nějaký jiný člověk.“

Akce se podle něj i učitelů vydařila. Do budoucna proto škola plánuje, že se bude Dnů dobrovolnictví účastnit pravidelně.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio