Začaly jarní prázdniny, do Krušných hor zamířily stovky lidí

Horská střediska jsou připravená na nápor lyžařů. Začaly jarní prázdniny a do hor přijíždí stovky lidí. Dostatek sněhu i upravené sjezdovky mají také areály v Krušných horách.

Lyžařská střediska v Krušných horách mají dobré podmínky k zimním sportům. Areály i dál zasněžují a postupně otevírají další sjezdovky. Zájemci si zalyžují na Klínovci, Božím Daru, ale i v Mariánských Lázních.

Upravené sjezdovky jsou i v Jáchymově v areálu Novako. V provozu jsou tam dva vleky a dvě sjezdovky pokryté převážně technickým sněhem. Provozovatel areálu Petr Novák věří, že zimní sezona vydrží co nejdéle. „Jsme zachráněni. Ty tři týdny byly hrozné v lednu. Dokázali jsme připravit oba areály jak v Božím Daru, tak v Jáchymově. Lidé chodí, jsou natěšení a lyžujou,“ dodal.

Na Bublavě se lyžuje na šesti ze sedmi sjezdovek, výška sněhu tam dosahuje 50 centimetrů. Velmi dobré podmínky nabízí také Plešivec. Dále jsou otevřené areály na Klínovci, v Potůčkách a Mariánských Lázních, kde je až 70 cm sněhu.

Na hřebenech už se víkendu pohybovali také turisté na běžkách. Společnost První Krušnohorská, která se stará o údržbu 250 kilometrů tratí Krušnohorské lyžařské magistrály, hlásí dobré podmínky. Upravené jsou třeba trasy z Jelení, Abertam i Božího Daru. Dále stopy v okolí Vysoké Pece, Vysoké Jedle, na Severní louce a trasy z Chaloupek k Vysoké Jedli.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas , ČTK
Spustit audio