Začal další ročník Tříkrálové sbírky. Lidé můžou přispívat do kasiček i online

Od tohoto týdne můžou lidé nejen v Karlových Varech potkávat koledníky Tříkrálové sbírky. Ti se do ulic vrací po roční pauze, kdy nemohli koledovat kvůli koronavirové pandemii.

Kašpar, Melichar a Baltazar – jména tří bájných králů, za které se tradičně převlékají koledníci Tříkrálové sbírky. Letos lidé mohou přispět v hotovosti přímo do kasičky koledníků a na stacionárních místech, pomocí QR kódu nebo bankovním převodem z pohodlí domova.

„Naše pokladničky jsou vybaveny i QR kódem. Máme takovou praxi, že se setkáváme s ochotnými přispěvateli, ale řeknou, že nemají v peněžence hotovost,“ uvedl ředitel Diecézní charity Plzeň Jiří Lodr, který dorazil na slavnostní zahájení sbírky v Karlových Varech.

Tříkrálovou sbírku v krajském městě organizuje Farní charita. Její výtěžek použije na provoz Týdenního stacionáře pro lidi s Alzheimerovou chorobou ve Staré Roli. „Poslední rok před covidem jsme se dostali přes 300 tisíc, pochopitelně ten loňský rok jsme zaznamenali veliký propad. Věříme, že letos, když jsme se trochu nadechli všichni, částka bude zase růst,“ řekl ředitel karlovarské farní charity Aleš Klůc.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio