Za každého návštěvníka jsou rádi. Kulturní středisko v Chodově láká do kina

12. leden 2022 10:35

Kino v Chodově na Sokolovsku se snaží přilákat co nejvíc diváků. Chce jim vynahradit dobu, kdy bylo kino uzavřené. Pokud by opět nemohlo promítat, znamenalo by to pro společnost problémy.

Zatímco velký sál je v Kulturním a společenském středisku v Chodově na Sokolovsku po většinu měsíce prázdný, kino funguje. Nejvíc lidí chodí hlavně na večerní promítání. Pokud by ani kino nemohlo fungovat, znamenalo by to pro společnost velké ztráty. O plesy totiž není zájem, nekonají se ani koncerty nebo jiná představení.

Do chodovského kina míří v průměru na jedno promítání asi 60 diváků, což je zhruba polovina kapacity sálu. I za to je provozovatel Kulturního a společenského střediska rád. „Jsme rádi, že můžeme alespoň nějakým stylem fungovat. Kino jede poměrně dobře,“ potvrdil jednatel Jiří Spěváček.

Přestože kulturní středisko přišlo o velkou část příjmu, cenu za vstupenky do kina nezvyšovalo. „Cenu vstupného jsme nezvyšovali, nechali jsme ji stejnou. To asi není ta cesta, která by nám k něčemu pomohla,“ dodal Spěváček.

Zatímco v roce 2019 přišlo do kina téměř 25 tisíc diváků, v roce 2020, kvůli vládním nařízením souvisejícím s pandemií koronaviru, jich bylo necelých 6 tisíc.

Spustit audio