Z Divadla Husovka bude zkušebna rockerů. Díky komedii V Kadani je krásně

25. leden 2019 08:30

V Divadle Husovka se odehraje zásadní kapitola v historii zatím ještě neznámé rockové kapely. Přišel čas vybrat pořádného bubeníka, dobýt místní kluby, KV Arenu a vyrazit na další štace.

Na to všechno se nechystají opravdičtí rokeři, ale herci z karlovarského Divadelního studia D3 pod vedením Petry Richter Kohutové. Premiéra začíná dnes (25.1.). Autorem minikomedie je Tadeáš Král, známý pod uměleckým jménem jako Teodor Kravál.

Dramaturgyně divadelního studia D3 se tentokrát stala režisérkou. A příležitost vést partičku drsných muzikantů ji doslova nadchla. „Já si to nesmírně užívám. Teodor Kravál je jako autor nesmírně šikovný a jako herec velice tvárný. Petr Johanovský se poprvé představí jako rocker a tak si to užívá také,“ uvedla Petra Richter Kohutová.

Autor Teodor Kravál dostal jedinečnou možnost sledovat, jak jeho literární postavy ožívají

A to dokonce na vlastní kůži. Ve hře účinkuje jako kytarista Reno. „Původně jsem hrát nechtěl, ale okolnosti vedly k tomu, že jsem musel. Své dílo nechávám dotáhnout režisérku. Snažím se jí do toho nemluvit, protože nejsem divadelník. Poslední slovo má ona,“ poznamenal Kravál. V dalších rolích se představí Marek Himl jako adept na bubeníka, Vladimír Kalný v roli baskytaristy a Barbora Šmudlová jako babička.

Premiéru jednoaktovky V Kadani je krásně, uvede karlovarské divadelní studio D3 na scéně Husovka v Karlových Varech v pátek 25. ledna v 19:30.

autoři: Josef Šorfa , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio