Výtěžek Františkolázeňské 24hodinovky opět poputuje do Hospicu sv. Jiří v Chebu

8. listopad 2019 13:00

Hospic svatého Jiří v Chebu pořádá o víkendu 11. ročník Františkolázeňské 24hodinovky. Tradičně hospic podpoří ve dnech 9. – 10. listopadu stovky chodců a běžců.

Zájem o charitativní akci každý rok, podle pořadatelů, stoupá. Zatímco prvního ročníku se zúčastnilo šedesát lidí, teď se jedná o stovky sportovců. Během loňského ročníku se zúčastnilo 381 běžců a vybrala se částka 126 138 korun.

Výtěžek, jak potvrdila ředitelka Hospicu svatého Jiří v Chebu Alena Votavová, je určený i letos právě pro neziskovou organizaci, která se stará o těžce nemocné lidi v domácí péči, a poputuje převážně na mzdové náklady sester a lékařů.

Novinkou 24hodinovky je zapojení ambasadorů

Absolutní novinkou běhu je zapojení ambasadorů. Ti si za účelem podpory hospice vytvořili vlastní výzvy, a získávají tak finanční prostředky. Ambasadory se stali: trenérka Klára Klásková, která se rozhodla podpořit hospic už před samotnou akcí realizací čtyř běhů v Plzni; Světlana Keslová, která se v rámci své výzvy zavázala k uběhnutí 150 km během 24 hodin; Josef Cupal, který se po každém svém absolvovaném kolečku v prostoru startu a cíle zastaví a na list papíru napíše čerstvě složenou veršovanou strofu.

Výzvu se rozhodli podpořit i umělci z Chebu a Německa. Ti se 8. října zúčastnili malířského sympozia. Během něj vytvořili řadu obrazů, které šly do dražby. Její výtěžek následně přispěl na dárcovský účet hospicu.

Start běhu je naplánován na 12 hodinu v sobotu 9. listopadu. Registrace bude probíhat na místě od 10 hodin. Podrobnosti o akci i o tom, kde můžete podpořit jednotlivé ambasadory, naleznete zde.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: www.24beh.cz
Spustit audio