Vysílání nové regionální stanice Český rozhlas Karlovy Vary zahájeno!

V Karlových Varech se za přítomnosti zastupitelů měst a institucí Karlovarského kraje otevřela nová regionální stanice Českého rozhlasu.

Pokud budeme pátrat po úplných začátcích rozhlasového vysílání z Karlových Varů, musíme se vrátit do roku 1954, kdy bylo zřízeno detašované pracoviště plzeňského rozhlasu. Program zajišťoval nejméně jeden redaktor.

Studio v Karlových Varech - Jaroslav Jindra a Jindra Sobíšková

Postupem času se redakce přesouvala přes lázeňský dům Rozkvět, Starou louku k Čapkově ulici až právě do budovy Zítkovy ulice, kde se konalo slavnostní zahájení nové etapy.

Samostatné vysílání Karlových Varů

Historie samostatného rozhlasového vysílání z Karlových Varů je poměrně krátká. Začala se psát 2. ledna 2007, kdy se na frekvencích Českého rozhlasu Plzeň v Karlovarském kraji v šestnáct hodin ozvala první zpravodajská relace odbavená z nově zrekonstruované budovy v ulici Zítkova u hotelu Imperial.

I když to skutečně poprvé se z Karlových Varů vysílalo ve středu 15. listopadu 2007, kdy byla budova redakce Českého rozhlasu Plzeň v Karlových Varech slavnostně otevřena. Tehdy se vysílalo jen několik minut a posluchači slyšeli zpravodajskou relaci v šestnáct hodin a krátké povídání s tehdejším generálním ředitelem Českého rozhlasu Václavem Kasíkem.

Historický milník překročen

Podobně tomu bylo i tentokrát. Slavnostní zahájení nové regionální stanice doprovázela tisková konference se zastupiteli měst a institucí napříč Karlovarským krajem. Mezi pozvanými bylo také zastoupení plzeňské redakce a vedení Českého rozhlasu.

V jedenáct hodin bylo za přítomnosti vzácných hostů, mezi kterými byl například generální ředitel René Zavoral, hejtmanka kraje Jana Mračková-Vildumetzová nebo primátor města Karlovy Vary Petr Kulhánek. Role moderátora se ujal vedoucí programu Radim Jehlík.

Radim Jehlík vedl v úvodní hodině rozhovory se vzácnými hosty

První zpravodajská relace

První zprávy běžely na frekvenci Českého rozhlasu Karlovy Vary úderem dvanácté hodiny. Během nich mohli posluchači slyšet hlas nové zprávařky Libuše Ernestové.

Pořad Dobré ráno vám bude přinášet aktuální zpravodajství každou hodinu od pěti do devíti hodin ráno. Od devíti hodin do sedmé hodiny večerní se bude vysílat každou hodinu. O doplňující program se stále budou starat moderátoři Plzně, ale přispívat už budou také Karlovarští.

Děkujeme za to, že jste s námi!

Tým Českého rozhlasu Karlovy Vary s generálním ředitelem
autor: nkr
Spustit audio