Voda v koupalištích v Karlovarském kraji je zatím až na výjimky dobrá

9. červenec 2021 12:15

V Karlovarském kraji je voda v koupalištích zatím až na výjimky dobrá. Nevhodná ke koupání je voda jen na Velkém rybníku u Hroznětína, kde se pravidelně přes léto objevuje vodní květ a sinice.

Jinde je voda většinou jen mírně znečištěná nebo čistá, vyplývá z údajů Krajské hygienické stanice v Karlových Varech. Na karlovarské Rolavě je podle posledních odběrů voda na druhém z pěti stupňů kvality. Voda je jen mírně znečištěná, jen na brouzdališti hygienici naměřili zhoršenou kvalitu.

Zcela bez problémů je voda na sokolovském koupališti Michal, na koupališti Dřenice na Jesenici i koupališti Lido u Mariánských Lázní. Na Jesenici je jen mírně znečištěná voda i u Rybářské bašty a kempu Václav. Na třetím z pěti stupňů je i přehrada Skalka u Chebu.

Na Sokolovsku se lidé bez obav mohou koupat i na přehradě Tatrovice. Na Bílé vodě v Chodově je voda jen mírně znečištěná odpady, upřesnili hygienici. Podobně je na tom i Boden u Habartova.

Z menších vodních ploch, které hygienici kontrolují jen nepravidelně, je zhoršená kvalita vody na koupališti Nová Role. Jen mírně znečištěná voda je voda v Lesíku u Nejdku, sinice se začínají vyskytovat v Děpoltovicích. Naopak čistá voda je na Kluči u Habartova.

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio