Vítězná středa se nekonala. Karlovarsko popáté padlo v Lize mistrů, Energie potřetí bez bodu

14. únor 2019 10:00

Volejbalisté Karlovarska prohráli v Lize mistrů pátý zápas, nestačili doma na lídra polské ligy. Ani karlovarským hokejistům se nezadařilo, ti padli na ledě Zlína.

Karlovarští volejbalisté nestačili na tým ZAKSA Kędzierzyn-Koźle

Prohráli po setech 19:25, 23:25 a 18:25. Pro Karlovarsko znamenala prohra definitivní ztrátu i teoretické šance na případný postup do další fáze soutěže. V tabulce B je západočeský klub bez výhry poslední a se soutěží se při své premiéře rozloučí doma 27. února proti Modeně.

Karlovarsko udělalo v utkání méně chyb a mělo osm úspěšných bloků, ale celkově na soupeře nestačilo. Jen ve druhém setu měli diváci možnost vidět vyrovnanou podívanou, ale polský celek si koncovku pohlídal a nezaváhal.

„Byla to obrovská zkušenost,“ řekl nahrávač Matyáš Džavoronok, který do utkání naskočil během první sady. Jako náhradník přišel do hry i Jalen Penrose a díky jejich spolupráci Američan zaznamenal 13 bodů, nejvíce z domácích hráčů.

Alespoň set získal český klub v Lize mistrů naposledy předloni, kdy v březnu 2017 Dukla Liberec prohrála s Resovií Rzeszów 1:3. Z výhry mezi elitou se tuzemský mistr radoval naposledy v lednu 2015, kdy České Budějovice porazily Innsbruck.

Energie se marně dotahovala, ze Zlína body neveze

Návrat na extraligový led po reprezentační přestávce energetikům body nepřinesl. Od začátku úvodní periody se zlínští hráči tlačili před Novotného a od první minuty jej zásobovali mnoha střelami. V šesté minutě se domácí radovali, na modrou obdržel přihrávku Nosek, jehož nahození tečoval do brány Tomáš Fořt. Energetici se vyrovnání se dočkali dvě sekundy před sirénou, kdy při přesilovce zaznamenal finální dorážku Jakub Flek.

I do druhého dějství vkročili aktivněji Berani a po necelých devíti minutách hry se dostali znovu do vedení. Poté co se Gazdovo nahození odrazilo přímo před Novotného klec, se puku zhostil Pavel Sedláček a dorazil ho za hostujícího gólmana.

Lukáš Kozák

Později byly Karlovy Vary pozadu již o dva góly, Zlín reagoval na Mikúšovu nevyužitou šanci a vyjel do protiútoku, Ralfs Freibergs si najel před bránu a trefil se pod horní tyč. Karlovarští se gólově vzchopili opět až v poslední minutě periody. Lukáš Kozák dostal puk na modrou a poslal na Kašíka nenápadou střelu, kterou zajistil svému týmu druhý gól a sobě první gól v Tipsport extralize.

Karlovarští vstupovali do posledního dějství s jednogólovou ztrátou, přesto to byli domácí, kdo si vypracoval první větší příležitost. Podruhé v utkání se energetikům povedlo vyrovnat ve 49. minutě díky spolupráci Šenkeříka s Mikúšem. 

Jenže nerozhodný stav vydržel přesně třiadvacet sekund, než zpět do vedení poslal Berany po Šlahařově přihrávce Jakub Herman. Tentokráte se Západočeši už na srovnání kroku nezmohli, navíc do jejich rakve přistál ještě jeden hřebíček. Jakub Šlahař se z nahrávače proměnil v střelce. 

Zlínští zvítězili podruhé v řadě. Naopak Karlovy Vary táhnou sérii tří proher v řadě, kterou budou mít možnost přerušit v pátek (15.2.) na ledě Litvínova.

autor: nkr | zdroje: ČTK , HC Energie Karovy Vary (hokejkv.cz)
Spustit audio