Víte, co čteme? Lidé hádají ukázky z knih v soutěži krajské knihovny

20. duben 2020 09:00

Poznali byste ukázku z knížek Kája Mařík nebo Sever proti Jihu? Všichni, kdo mají chuť ověřit si svou čtenářskou paměť, se mohou zapojit do hádankového pořadu Krajské knihovny Karlovy Vary.

Krajská knihovna pořad nabídla na svém facebookovém profilu. „Hádanky jsou určeny prakticky pro všechny. Vybírám beletrii, většinou českých autorů. Úroveň obtížnosti je rozdílná. Začínali jsme Rozmarným létem Vladislava Vančury. Tam byla naprosto typická ukázka. Už po pěti sekundách od zveřejnění na facebooku uhodli první lidé název i autora,“ uvedla knihovnice Andrea Bocková, která hádanky připravuje.

„Pokud nikdo neuhodne, a i to se mi stalo, uvedu autora i název publikace do komentáře pod příspěvkem,“ řekla knihovnice. Čtenáři tak už mohli poznat třeba Chatu v Jezerní kotlině od Jaroslava Foglara, Ako chutí moc od Ladislava Mňačka nebo Bylo nás Pět Karla Poláčka. „Určitá jména lidí, kteří hádají, se pod příspěvky opakují. To je fajn a doufám, že to takhle bude pokračovat,“ přeje si Andrea Bocková. Její hádanky baví už stovky lidí.  

autor: Josef Šorfa | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio