Víc kamerových bodů plánuje Cheb. Radnice chce zlepšit bezpečnostní situaci ve městě

14. únor 2020 13:00

Cheb che instalací dalších kamerových bodů zajistit bezpečnost a větší pořádek ve městě. Stávající kamery pak čeká výměna. Důvod je jednoduchý – současné kamery jsou už zastaralé.

Obnova kamerového systému v Chebu to je záležitost, kterou město a strážníci řeší už poměrně dlouho. Než měnit kamerové body postupně, je lepší, podle vedení města, si raději připlatit a obnovu udělat najednou. Potvrdil místostarosta Jiří Černý: „Stávající je už vyžilý, jsou tam časté poruchy. Některé kamery nefungují. Je opravdu potřeba větší investice k tomu, aby došlo k obnově kamerového systému jako celku.“

Nové technologie kamerových systémů například umí upozornit obsluhu na nestandardní situace, jako je třeba ležící člověk bez pohybu. Umí přečíst poznávací značku a upozornit na to, že je auto kradené. Jednou z výhod moderních kamer je také to, že dokážou sledovat čtyři směry najednou.

Město, kromě modernizace, plánuje i rozšíření systému. Kamery budou téměř všude. V současné době je po městě 15 kamerových bodů. Toto číslo se zvedne na 35. Kde přesně budou, to strážníci ani radnice samozřejmě nezveřejní. Nicméně je jisté, že nově budou kamery hlídat například všechny vjezdy do města.

Přestože má město zpracovaný projekt, kde by měly kamery být, připouští ještě změny. Obnova kamer vyjde zhruba na 8 milionů korun.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio