Většina lyžařských areálů v Krušných horách je připravená na zahájení sezony

11. prosinec 2020 12:00

Většina lyžařských areálů v Krušných horách je na zahájení sezony připravená. Alespoň ta výše položená střediska. Otevřít ale nemůžou. Vláda zatím neupřesnila, kdy a za jakých podmínek budou areály fungovat.

Provozovatelé skiareálu v Krušných horách čekají na rozhodnutí vlády, aby mohli otevřít. Zatím to není možné. Většina z nich už je na sezonu připravená. Na sjezdovkách je dostatek sněhu. „Už máme nasněženo, stačí zmáčknout čudlík, a mohli bychom být v provozu,“ uvedl majitel střediska Novako v Božím Daru Petr Novák.

Stejně tak jsou provozovatelé připravení dodržovat případní hygienická opatření. „Těch zaměstnanců je tu hodně, takže dozor na to bude. Co se týče vleku a sjezdovky, tam není vůbec žádný problém, protože ty rozestupy kotev a unašečů jsou deset metrů. Čekací doba bude úplně stejná, jen budou fronty delší. Myslím si, že i tak budou lidé rádi, že můžou lyžovat vůbec,“ řekl Novák.

Níže položená střediska v Krušných horách zatím nečekají ani tak na rozhodnutí vlády, jako na dobré počasí. I když některá z nich už zasněžovala, během oteplení většina sněhu roztála. Například areál Plešivec by podle jeho ředitele Petra Voráčka mohl spustit sněžná děla koncem příštího týdne.

Více v reportáži:

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio