Větší parkoviště i možnost dobíjení mobilních telefonů. Koupaliště Bílá voda čeká další vylepšení

Další vylepšení pro návštěvníky přírodního koupaliště Bílá voda připravilo město Chodov na Sokolovsku. Práce na úpravách už začaly.

Podle vedení radnice patří právě Bílá voda k místům, které po celý rok navštěvuje spousta lidí. Investuje do ní přes milion korun. Po instalaci sportovních prvků nebo zpevnění běžeckých okruhů začnou stavební firmy například s rozšiřováním parkoviště. „Celková plocha parkoviště by se měla rozšířit o přibližně 400 metrů čtverečních. Odhadujeme, že těch míst pro auta by mohlo být pětatřicet,“ uvedl mluvčí Martin Polák.

Město chce také nechat zpevnit erozí poničené části břehů. Především pak u hráze, kde je voda vymlela, počítá s opravami.  V rámci těchto úprav mají vzniknout také dvě dřevěná mola pro opalování a místo pro snadnější vstup do vody. „Podle projektu je nakreslen vstup do vody tak, aby lidé nemuseli chodit po jílovém dně. A o dalších padesát metrů dál by měla být dřevěná mola na opalování,“ upřesnil Polák.

Zkrátka nepřijdou ani cyklisté. Jejich malé zázemí bude tvořit stůl, dvě lavice a stojan pro dvanáct kol. Další novinkou bude možnost dobíjení třeba mobilního telefonu a připojení elektřiny na místo stánku s občerstvením, návštěvníky tak už nebude rušit ani hluk palivového agregátu.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Město Chodov
Spustit audio