Velikonoční pošta v Kraslicích označila stovky zásilek speciálním razítkem

O speciální razítko s velikonočním motivem byl letos v Kraslicích na Sokolovsku velký zájem. Místní pošta po roční pauze znovu zprovoznila takzvanou Velikonoční poštu.

Česká pošta v Kraslicích na Sokolovsku letos odeslala několik desítek kilogramů velikonočních dopisů. Tradice Velikonoční pošty tam funguje 26 let. Oblíbenou službu loni pošta kvůli koronavirové pandemii zrušila. Letos už ale její zaměstnanci znovu orazítkovali stovky dopisů.

Velikonoční razítko 2021

„Letos je na razítku velikonoční vajíčko, které vypadá jako v zavinovačce s názvem pošty a denním datem,“ uvedla vedoucí pobočky České pošty v Kraslicích Iva Vlčková. A co udělat pro to, aby vaše přání bylo opatřeno speciálním razítkem? Stačí na pohlednici napsat adresu toho, komu chcete přání adresovat, a nalepit poštovní známku. Zásilku pošlete na adresu Velikonoční pošta, 358 01 Kraslice. Zaměstnanci pošty pak už pohled orazítkují a odešlou adresátovi.

Většina razítek letos mířila do Česka, našly se ale i zahraniční zásilky. „Orazili jsme zásilky do Ameriky, Číny, Japonska nebo do Ruska,“ doplnila Vlčková. Pobočka v Kraslicích zatím orazila přibližně 23 kilogramů pošty, počítá ale až s dvojnásobným množstvím.

Služba byla sice v provozu od 29. března do 1. dubna 2021, nakonec ale mohou razítko získat i lidé, kteří zásilky nestihli odeslat v řádném termínu. Ty s původním datem bude pošta totiž nabízet ještě následující týden.

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio