Vejmrda

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle kuchaře Iva Růžičky ze Švejk restaurantu Tivoli v Plzni.

Suroviny na 4 porce:

  • 1 křen
  • 2-3 kyselejší jablka
  • ocet (citrónová šťáva)
  • cukr
  • sůl
  • pepř

Postup:

Křen očistíme, nastrouháme najemno, jablka nastrouháme i se slupkou, promícháme. Podle chuti přidáme ocet, sůl, pepř, cukr a promícháme.
Můžeme přidat i nastrouhanou mrkev.

Zakryjeme potravinovou fólií a necháme nejméně 30 minut odležet v lednici.

autor: šéfkuchař

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.