Ve státním hotelu Thermal začínají přípravy na celkovou rekonstrukci

13. únor 2019 15:15

Horní část karlovarského Thermalu s bazénem a kavárnou je mimo provoz čtyři roky. V současné době se ale lidé do blízkosti uzavřeného areálu nedostanou.

Poškozené stavby, stejně jako přilehlé vyhlídkové terasy, obklopuje ohrada s ostnatým drátem. Na místě zůstane až do začátku dlouho plánované rekonstrukce.

„Objekt jsme museli ohradit, protože nám tam pronikali bezdomovci, působili tam škodu a našli jsme tam i stopy po drogách,“ řekl Jiří Kadlec, který pracuje pro správu hotelu Thermal. Současné ohrazení horní části areálu, odkud je výjimečný výhled na město, bylo podle něho nutné. Vandalové totiž uzavřený bazén s kavárnou začali demolovat ve velkém.

K rekonstrukci právě vzniká projektová dokumentace

Do konce března mají být hotovy vzorové pokoje modernizované ubytovací části hotelu. „Začínáme tím, že dokončujeme vzorové pokoje, ty by měly být hotové v nejbližší době. A pak se začne pracovat na rekonstrukci v desátém až patnáctém patře,“ popsal Michal Košarko, který je vedením hotelu pověřený.

Vypuštěný bazén hotelu Thermal a jeho chátrající areál. Podle posledních zpráv má být změněn na wellness areál.

Podle něho dosáhnou rozpočtované náklady k 580 milionům korun. Kromě ubytovací části, techniky a pláště hotelu připravuje jeho vedení i opravy bazénu a teras. „Představa je taková, že tam bude saunový i vodní svět, obnovíme kavárnu a předpokládá se i zavedení baru. V rámci bazénového tělesa dojde k jeho obnovení, a měl by fungovat.“

Podle současného vedení Thermalu by měla celková rekonstrukce hotelu trvat téměř tři roky. Propouštění zaměstnanců se kvůli tomu ale nechystá, a také vzhled hotelu by se neměl zásadně změnit.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio