Vary chtějí konkurovat Nymburku. Reprezentační sportovce lákají do nového areálu

19. březen 2014

Karlovy Vary by se, kromě centra léčby a relaxace, mohly stát působištěm pro špičky českého sportu. Usiluje o to vedení místní KV Areny. Ta má v úmyslu stát se areálem, kde by se česká reprezentace připravovala na významné závody a udržovala v kondici. Význam by to mělo pro celý region.

Požadovaný standard pro přípravu těch nejlepších má do budoucna nabídnout multifunkční hala a okolní zázemí.

To, že by do Karlových Varů mohli na soustředění jezdit čeští sportovci, naznačil karlovarský zastupitel za TOP 09 a ředitel KV Areny Roman Maleček:

„Bazén už máme postavený, halu na míčové sporty začínáme stavět za pár měsíců, k tomu se mi podařilo prosadit výstavbu venkovního bazénu, který na podzim začneme také stavět. Jdeme do tendru prodeje AC Startu, pokud se to podaří. Bylo by fajn, kdyby AC Start padnul do areálu KV Areny,“ plánuje.

„Jestliže město nainvestuje tak velké prostředky a bude to provozně strašně drahé, tak to není jen o tom, aby to využívali místní a lidé z okolí, protože by to areál nenaplnil. Museli jsme proto přemýšlet, jak dál,“ říká.

Město také odkoupilo od karlovarských vodáren areál v blízkosti rekreačního parku u řeky Ohře. Tady chtějí Karlovy Vary hledat partnera pro výstavbu ubytovacího zařízení.

Podle Romana Malečka by tak vznikl komplexní celek pro přípravu českých sportovců na světové a jiné závody. Ekonomický přínos by to prý mělo pro celý region.

Karlovy Vary, KV Aréna

„Státní peníze naplní kasu, což potřebujeme. Zadá to také spoustu práce lidem tady v okolí. Jedná se i o ubytování, stravování, rehabilitace a další služby. Je to zase o tom přinést peníze, rozvíjet areál a vše dělat pro to, aby to mělo hlavu a patu,“ vysvětluje Maleček.

Jestli se do Karlových Varů bude sportovní reprezentace České republiky sjíždět, stejně jako teď třeba do města Nymburk, se ještě uvidí. Stát má v úmyslu takových center zaregistrovat asi šest.

autor: Pavla Sofilkaničová
Spustit audio