Vandalové jsou příčinou změny režimu golfového hřiště u Sokolova

28. únor 2012

Golfové hřiště na okraji Sokolova musí řešit problém. Zařízení sportoviště začali zejména v posledních měsících devastovat zloději a vandalové. Vedení areálu se proto rozhodlo, že do odvolání uzavře všechny přístupové silnice - kromě hlavní příjezdové komunikace.


Vedení golfového hřiště mezi Sokolovem a Dolním Rychnovem reaguje zejména na krádeže z minulého týdne, kdy z areálu zmizely takřka všechny nerezové informační tabule. Místy dokonce s betonovými patkami. A protože jde o opakované nájezdy zlodějů, škody už jdou do stovek tisíc korun.V minulosti se na hřišti ztrácel elektroinstalační materiál, nádoby na odpadky. Na hřiště se dokonce pokoušeli vjet čtyřkolkáři. Problém byl především v tom, že golfové hřiště bylo až dosud prakticky zcela otevřené.

Režim golfového hřiště se ovšem zásadně změní. Všechny vedlejší přístupové cesty do areálu budou uzavřeny. Na hřišti vznikne stanoviště bezpečnostní agentury se psem. Lidé už bohužel nebudou moci využívat cesty, jakési zkratky, vedoucí mezi Dolním Rychnovem a okrajovou čtvrtí Sokolova Stará Ovčárna. Výrazně posílen bude na golfovém hřišti kamerový systém a ukradené části mobiliáře budou nahrazeny lomovým kamenem anebo dřevem.


Podle dostupných informací, ke změnám dojde s okamžitou platností, což je, s ohledem na blížící se jarní začátek sezóny, pro sportovce hodně nepříjemné.


Golfové hřiště vzniklo rekultivací krajiny v místech bývalého hnědouhelného dolu Silvestr. Důlní činnost tady byla ukončena v 80.letech minulého století. Samotné golfové hřiště začalo vznikat prakticky před deseti lety, jako součást projektů Sokolovské uhelné akciové společnosti.

autor: zdt
Spustit audio