Valdštejnské slavnosti v Chebu přinesou letos některé novinky

25. srpen 2017

Letošní Valdštejnské slavnosti zapojí více do programu místní skupiny a soubory. Větší část se také bude odehrávat přímo na historickém náměstí Krále Jiřího z Poděbrad.

Dvoudenní slavnosti se konají v pátek 25. srpna a v sobotu 26. srpna. V nabitém programu nechybí tradiční lákadla, jako například divácky atraktivní vojenská bitva, která se tentokrát odehraje na náměstí, nebo průvod z hradu do Krajinky.

S výjimkou vojska, které jezdí spolu s představitelem Albrechta z Valdštejna, se tak představí místní šermíři, děti z dramatického oddělení chebské základní umělecké školy či herci Západočeského divadla v Chebu.

„Letošní největší novinkou je, že centrum slavností bude tentokrát na chebském náměstí, kde vyroste aréna, ve které se budou odehrávat rytířské bitvy,“ popsal program starosta.

„Bylo by skvělé, kdy se do dění zapojili i samotní diváci, a to tím, že by přišli v historických kostýmech a tak zdůraznili tehdejší atmosféru her. Několik málo akcí v rámci slavností je zpoplatněno, lidé v dobových kostýmech však mají vstup zdarma," doplnil Jalovec.

Slavnosti přijdou městský rozpočet na milion korun, dalších 100 tisíc korun jde z rozpočtu Karlovarského kraje a další část zaplatí sponzoři.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio