V závodě na výrobu mýdel v Citicích museli v uplynulých měsících rozšiřovat provoz

18. červen 2020 12:00

Na pozemcích Sokolovské uhelné vznikla před rokem a půl nová firma, zabývající se výrobou mýdla. V letošním roce musela navýšit svou produkci. Kromě jiného kvůli pandemii koronaviru.

Téměř sterilní prostředí a lidé v ochranných oděvech. Tak vypadají v současné době prostory výrobního závodu SOAP Sokolov. Firma vznikla v někdejším průmyslovém areálu před rokem a půl jako pilotní projekt těžařské společnosti Sokolovská uhelná. Jeho hlavním cílem bylo zaměstnávat pracovníky z regionu. K tomuto trendu se zástupci firmy hlásí dodnes.

Čtěte také

Gabriela Mezková, výkonná ředitelka firmy která v Citicích před rokem a půl zahajovala výrobu mýdel.  Produkce závodu od úplných začátků stoupla na trojnásobek. K zákazníkům z Citic už celkově odjelo 20 milionů kusů mýdel. „Žhavou novinkou, kterou teď děláme, je hygienické mýdlo s antibakteriální přísadou a se silou koloidního stříbra,“ popsala Mezková.

Letošní novinku firma uvádí na trh nezávisle na pandemii koronaviru. Její průběh ale paradoxně práci zaměstnanců přesto významně ovlivnil. Zatímco v jiných firmách se výroba téměř zastavila a lidé zůstávali doma, v Citicích byla situace přesně opačná.

Výrobce mýdel z Citic patří mezi firmy, které vznikají v místech zanikající důlní činnosti.  Na pozemcích těžařské firmy. V současné době společnost zaměstnává 25 lidí. Počet pracovníků by měl postupně narůstat.

Více v reportáži:

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio