V sokolovském útulku pro zvířata vzniká nové vzdělávací středisko

30. leden 2023 14:05

Záchytné zařízení sokolovské městské policie Vránov se letos rozšíří o nové vzdělávací a školící centrum. Pracovnice útulku v něm budou zájemce seznamovat s péčí o zvířata a se základními prvky výcviku psů.

„V letošním roce jsme se dohodli, že zde vybudujeme takovou mini konferenční místnost, která je ze stanu, který jsme koupili. Nyní žádáme Karlovarský kraj, zda by nám neposkytl finanční prostředky na lavice, stoly, projektor a projekční plátno, tak abychom zde mohli naše občany vzdělávat,“ starosta Petr Kubis z hnutí ANO.

Projekt souvisí s nedávnou modernizací útulku, na který město získalo krajskou dotaci. „Začátkem roku 2022 jsme zjistili, že byl Karlovarským krajem vyhlášen dotační program na podporu ochrany životního prostředí, kdy v rámci ochrany přírody byla podpora činnosti útulku. Dotace nám byla v říjnu 2022 poskytnuta ve výši 77 842 Kč na pořízení dovybavení útulku. Objednalo se 10 kusů zateplených boud, které pro nás dělala Sokolovská chráněná,“ dodal Petr Procházka z Městské policie v Sokolově, která má záchytné zařízení na starosti.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio