V Sokolově začíná závěrečná etapa rekonstrukce Vítězné ulice

25. březen 2016

Sokolov přistupuje k závěrečné etapě rekonstrukce Vítězné ulice. Sokolovští radní schválili zvýšení rozpočtu na tuto investici o téměř 5 milionů korun. Shodli se i na posunutí termínu dokončení stavby do poloviny září.

Obyvatelé největšího sokolovského sídliště se tak po více než dvou letech komplikací na stavbě dočkají nového povrchu po celé délce jedné z nejhorších komunikací ve městě.

Rekonstrukce Vítězné, která kvůli mnoha komplikacím na stavbě trvá už od roku
2014, tak nakonec bude stát více než 21 milionů korun. Poprvé stavbu zastavil nález betonových bloků. V loňském roce stavbaři objevili perforace v původní dešťové kanalizaci, která zřejmě způsobila vznik četných děr a výtluků v povrchu silnice, navíc byla uložena neobvykle hluboko.

„Bude proto nutné vybudovat po celé délce novou dešťovou kanalizaci ve standardní hloubce. Na dešťovou kanalizaci necháme rovnou připojit i nedalekou základní školu, což městu do budoucna přinese značné úspory," vysvětluje starosta Jan Picka nutnost zvýšení nákladu.

Případnému dalšímu zpožďování stavby chce město zabránit častými kontrolami na staveništi. Sídliště Vítězná je největším sídlištěm v Sokolově a uzavírka v místě stavby zkomplikuje řidičům jejich cesty.


Vítězná ulice v Sokolově
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio