V Sokolově začala rekonstrukce odbavovací haly vlakového nádraží

21. listopad 2017

V Sokolově začala rekonstrukce odbavovací haly vlakového nádraží. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) za přestavbu zaplatí 24 milionů korun. Rekonstrukce potrvá do září příštího roku. Po letech jednání se tak konečně podaří propojit vlakové nádraží se sousedním autobusovým terminálem.

„Staveniště bylo předáno v listopadu a stavba by měla být ukončena v září 2018. Cestující ale budou registrovat stavební práce až na jaře příštího roku. Aktuálně probíhají sanační práce ve sklepních prostorách a cestující to zatím nijak nezasáhne," uvedl Patrik Konopásek ze SŽDC s tím, že v zimním období by tak nádraží mělo ještě lidem normálně sloužit.

V objektu vznikne nová odbavovací hala blíž dopravnímu terminálu se sociálním zázemím i drobnými doplňkovými službami, jako je prodej občerstvení, tisku a podobně.

Čtěte také

Oprava vlakového nádraží měla původně navazovat na stavbu dopravního terminálu, který byl dokončen v roce 2010. České dráhy ale pozastavily investiční činnost v souvislosti s chystaným převodem části jejich majetku na stát a do správy SŽDC.

Teprve nyní se pak, i po vytrvalém snažení města, podařilo projekt dovést k realizaci.
Podle starosty Sokolova Jana Picky se tím završí léta jednání o propojení dopravních služeb v Sokolově a vznikne důstojný vstup do města.

Město následně upraví i okolí nádraží. Vykoupilo sousední pozemky se zchátralými budovami, které chce zdemolovat. Na jejich místě by mělo být zázemí pro autobusové dopravce, případně i haly pro drobnou výrobu.

zdroj: ČTK
Spustit audio