V Sokolově vzniklo kontaktní místo pro online návštěvy odsouzených

Lidé v Sokolově mají novou možnost, jak se spojit s odsouzenými. Za svými blízkými už nemusí nutně chodit přímo do věznice, k dispozici mají kontaktní místo pro online návštěvy.

Kontaktní místo vzniklo v ulici Marie Majerové, kde ho nechala vybudovat Vězeňská služba společně s Asociací organizací v oblasti vězeňství. Určené je především pro lidi, kteří se přímo do věznice nemůžou dostat třeba kvůli vysokému věku nebo špatnému dopravnímu spojení.

Na pobočce lidé získají možnost spojit se s blízkými přes online hovor, který jim zprostředkuje obsluha. „Musí se nejprve spojit se svým příbuzným nebo blízkým ve věznici. Ten musí rezervovat čas toho hovoru. Může to být jakákoliv věznice v republice. Pokud mají lidé ze Sokolova příbuzné někde na druhé straně země, je možné rozhovor domluvit,“ uvedla Jana Smiggels Kavková z Asociace organizací v oblasti vězeňství.

Asociace provozuje kontaktní místa celkem v 7 městech, „Například v Praze nám to místo funguje už nějakou dobu a pravidelně nám tam chodí babička, která skypuje se svou vnučkou. Jinde už ta místa fungují a my doufáme, že i v Sokolově se nám také co nejdříve rozběhne a ozvou se první zájemci,“ řekla Smiggels Kavková.

Spustit audio