V Sokolově vzniká moderní pobytové zařízení pro seniory

9. prosinec 2020 14:05

Několik teras, denní a aktivizační místnosti nebo kavárna. To jsou některé prostory, které budou součástí nového pobytového zařízení pro seniory v Sokolově.

Jmenuje se „čtyřka“ po bývalé základní škole, která původně na místě stála. V objektu vznikne 41 jednolůžkových a 10 dvoulůžkových pokojů. Součástí ubytovacího zařízení bude také kavárna pro klienty i jejich návštěvy.

Práce pokračují podle plánů a město s dokončením stavby počítá v dubnu příštího roku. „Uvnitř začínáme dokončovat to finále. To znamená, od ledna už bychom vlastně měli provádět výmalbu, podlahy a osazení dveří,“ uvedl projektový manažer Pavel Kapic.

Pak přijde na řadu výběrové řízení pro zaměstnance. „Musíme ten nábor začít dělat s dostatečným předstihem nejen proto, abychom věděli jaký je zájem o tyto pracovní pozice, samozřejmě chceme, aby ta parta lidí, kteří se tady budou starat o naše seniory, byla sehraná. Zkrátka až sem přijdou klienti, tak už aby to běželo vše naostro,“ řekl nezávislý místostarosta Sokolova Jan Picka.

Stavba za 160 milionů korun je největším stavebním projektem města v historii.

Více v reportáži:

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio