V Sokolově si děti užily Halloweenský prázdninový den

31. říjen 2019 14:30

Do městského Domu dětí a mládeže v Sokolově si přišlo užít Halloweenský prázdninový den téměř padesát dětí. Od rána je čekal program plný strašidel a duchů.

Co to vlastně Halloween je, vysvětlil Honzík, který na akci přišel v masce mrtvého pavoučího muže. „To je, že máme košíčky, zaklepeme a oni nám dají sladkosti.“

Dům dětí a mládeže v Sokolově už pravidelně připravuje tematické dny na dobu školních prázdnin. Vedoucí výtvarného oddělení Markéta Šímová, vysvětlila, že se vždy snaží, aby byl program pro děti zajímavý.

Součástí programu letos bylo i divadelní představení Strašidlácká párty hudebního divadla Hnedle vedle. „Pojí se to k Halloweenu, i když ho tak moc neuznáváme, ale strašidla a duchové ke konci října a začátku listopadu patří. My strašíme děti takovou šou, ostatně to není velké strašení. Představení má efektní začátek s upíry, mlhou, světly a skákacím tajemným hradem. Potom ale už jen řádíme, tančíme a zpíváme,“ popsal dětské představení herec Tomáš Bárta.

Kromě strašidelného představení divadla Hnedle vedle, si děti užívaly i další zajímavé aktivity. Ve výtvarné dílně si například vyrobily halloweenské ozdoby a soutěžily o ceny, které pro ně organizátoři připravili.

Děti, které se účastní akcí pořádaných Domem dětí a mládeže v Sokolově nutně nemusí navštěvovat zájmové kroužky. Stačí pouze včas odevzdat přihlášku. Podle Markéty Šímové se některé děti vrací pravidelně. „Přijít může kdokoliv, většina dětí navštěvuje naše kroužky, ale přišly i děti zvenčí,“ dodala Markéta Šmídová.

Děti si haloweenský prázdninový den vždy užívají. Podle slov dětí se jim nejvíc líbilo divadelní představení, které proměnilo místní sál v tajemnou krajinu s velkým nafukovacím hradem zahaleným v mlze.

autor: Josef Šorfa | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio