V Sokolově otevřeli největší školu v Karlovarském kraji

31. květen 2012

Integrovaná střední škola technická a ekonomická v Sokolově představila novou budovu. Jde o sedmipatrový objekt, který je architektonicky zajímavě řešený a stal se novou dominantou města. Uvnitř budovy se nachází buňky různých tvarů, které se prolínají všemi patry. Interiéry jsou navíc vymalovány jasnými barvami. Od září se škola otevře žákům i široké veřejnosti.

Mezi původními, dnes už rekonstruovanými objekty, vyrostla nová škola, která pojme asi 750 žáků. Budova nabídne 18 prostorných učeben pro 32 žáků a 8 učeben pro 16 žáků. Samozřejmostí je i laboratoř fyziky a chemie. Dvě nové učebny výpočetní techniky budou vybaveny novými počítači. Všechny učebny disponují nejmodernějšími vzdělávacími technologiemi.

V učebnách budou umístěny interaktivní tabule, diaprojektory a další technika. Středoškoláci se budou připravovat teoreticky a prakticky pro obory, jakými jsou strojírenství, stavebnictví, elektrotechnika, ekonomika a podnikání i veřejně správní činnost a to v rámci řádné výuky, rekvalifikačních kurzů a počítá se i se vzděláváním dospělých.

Od září 2012, kdy škola oslaví 55 let své existence, se naplno rozběhne život ve všech jejích částech. Karlovarský kraj tak má po Centru technického vzdělávaní v Ostrově další moderní školské zařízení na evropské úrovni.

Přestavba začala v prosinci roku 2009, akce byla završena na konci letošního dubna. Většinu peněz získal Karlovarský kraj z Regionálního operačního programu. Celá stavba stála 390 miliónů korun.

Spustit audio