V Sadově na Karlovarsku kriminalisté odhalili největší výrobnu drog v kraji

17. duben 2014

V Sadově na Karlovarsku ve středu večer zasahovali protidrogoví kriminalisté. V jednom z místních průmyslových areálů našli velkou výrobnu drog.Kriminalisté zadrželi tři lidi, kteří čekají na uvalení vazby. Jedná se o největší odhalenou varnu v kraji. Na zásahu se podíleli také karlovarští hasiči.

Výrobna byla v areálu bývalých technických služeb. Jednotky protidrogových specialistů a hasičů tam vnikly kolem sedmé večer a prozkoumávaly ji až do osmi hodin ráno. Na místě bylo zajištěno velké množství chemikálií a zařízení pro výrobu pervitinu.

„Zadrželi jsme tři osoby a podle dosavadních zjištění se jedná zatím o největší výrobnu drog v Karlovarském kraji. Kriminalisté budou dále případ prošetřovat,“ uvedla krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Cizinci vyráběli omamné látky nejméně půl roku. Pomocí distributorů je šířili nejenom v západních Čechách, ale i do Německa.

V Karlovarském kraji jde už o druhý protidrogový zásah v krátké době. Tento týden policisté zatkli dealera, který v okolí Aše a v Německu prodal drogy za víc než milion korun.

autoři: Pavla Sofilkaničová , mka , kap
Spustit audio