V průmyslové zóně v Chebu uniklo z cisterny 25 tun plynu, hasiči nařídili evakuaci

29. únor 2024 12:30, aktualizováno

V průmyslové zóně v Chebu ve čtvrtek dopoledne unikl z cisterny ve větším množství oxid uhličitý. Lidi z podniku, v němž látka unikala, byli evakuováni.

„Uniklo celkem 25 tun plynu. Byl evakuován objekt, kde k úniku došlo, zhruba 60 osob. Okolní podniky byly informovány. Další evakuace už nebyla nutná, veškerý plyn z cisterny totiž unikl,“ informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů.  

V Ostrově unikal chlor

Napilno měli hasiči také v ranních hodinách v Ostrově na Karlovarsku, kde unikal chlor v technické místnosti bazénu základní školy v Masarykově ulici. „K úniku došlo z nejspíš poškozené nádoby. Výpary nebezpečné látky byly naměřeny v prostoru bazénu, do dalších částí školy nepronikly. Průchod mezi bazénem a ostatním prostorem školy je uzavřený vzduchotěsnými dveřmi, u těchto dveří byli hasiči s detekcí a nepřetržitě monitorovali přítomnost nebezpečných látek,” řekl k údálosti Kasal.

Prostor bazénu je podle něj vyvětraný, hasiči v protichemických oblecích nyní zajišťují uniklou látku. Provoz školy je bez omezení. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů.

autor: nkr
Spustit audio