V Ostrově začal Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana

16. září 2021 15:35

Prvními soutěžními projekcemi začal 53. ročník dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana. Pořádá ho tradičně město Ostrov, které v rámci programu přivítá řadu filmových tvůrců.

Hlavním tématem je stejně jako minulý rok cestování. Téma ponechali pořadatelé z loňského roku, kdy se festival kvůli protikoronavirovým opatřením konal pouze v minimální podobě bez soutěžní části.

„Téma festivalu je cestování. Bylo vybráno už vloni. Je vtipné, že to cestování je letos pro nás možné spíše v tom filmu, divadle a v hudbě než fyzicky. Myslím, že to téma je výborně vybrané k současné době,“ řekl za organizátory ředitel Kulturního domu Ostrov Lukáš Lerch.

Festival potrvá od 16. do 21. září. Nabídne celkem osm soutěžních snímků. Mezi nimi pohádky Princezna zakletá v čase, Tady hlídáme my, O vánoční hvězdě, Mazel a tajemství lesa, Smečka, Princezna a půl království, Zakleté pírko a seriál Ochránce. Stejně jako předešlé ročníky bude soutěžní filmy hodnotit porota, jejíž součástí budou i děti přítomné v sále.

Letošními hosty budou například režisér Zdeněk Troška, herci Lukáš Pavlásek a Anastasia Chocholatá. Na festivalu uvedou pohádku Zakleté pírko. Festival navštíví také režisér Juraj Šajmovič a herci Lukáš Vaculík, Veronika Divišová, Jitka Ježková nebo Nela Boudová, kteří divákům představí rodinnou komedii Tady hlídáme my. 

Podrobnosti o doprovodném programu najdou zájemci na webových stránkách festivalu.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio