V Ostrově i příští rok přispějí lidem na výstavbu domů a bytů

23. prosinec 2016

Ostrov na Karlovarsku i v příštím roce podpoří bytovou výstavbu ve městě a přilehlých obcích. Z dotací mohou lidé získat příspěvek na koupi stavebního pozemku a vybudování domu nebo bytu až 300 tisíc korun.

„V minulosti o to byl velký zájem a v letošním roce tuto možnost využilo osm žadatelů. Do současné doby bylo vyplaceno necelých 1,5 milionu korun," říká starosta Pavel Čekan.

Dotace je možná i na vybudování nového bytu v již existující budově. Na nově zakoupeném pozemku musí majitel stavbu zkolaudovat do tří let.

V souvislosti s plány na výstavbu nové průmyslové zóny Ostrov předpokládá, že se zájem o výstavbu ve městě ještě zvýší. Připravuje proto lokality, kde bude možné rodinné domy stavět.

Město předpokládá, že v Ostrově budou hledat bydlení zaměstnanci firem z průmyslové zóny. Ta začne příští rok vznikat v areálu bývalé Škody. „Máme proto vytipované lokality, kam se může Ostrov dále rozvíjet. Nové parcely by mohly vzniknout například v Horním a Dolním Žďáru, v Květnové nebo přímo v Ostrově u nemocnice," doplnil starosta.

Zájem o bydlení v Ostrově zaznamenali v souvislosti s již fungující průmyslovou zónou Ostrov-jih i realitní makléři. Dostupné byty se tam vyprodaly a ceny těch aktuálně nabízených za poslední rok stouply až o 200 tisíc korun. Byt o velikosti 2+1 lze nyní v Ostrově pořídit za 700 až 800 tisíc korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio