V Mariánských Lázních začala stavba dopravního terminálu

2. listopad 2011

V Mariánských Lázních začala včera výstavba dopravního terminálu pro autobusy a trolejbusy. Kryté nástupiště za 75 milionů korun vyroste v blízkosti nedávno rekonstruované železniční stanice. Protože jde o vstupní bránu do lázeňského města, bude tomu odpovídat i jeho vzhled připomínající kolonádu.

V rámci stavby dojde k novému uspořádání autobusových zastávek, vznikne šest odjezdových stání a jedno centrální s kombinací zastávky MHD. Lidé, kteří k terminálu přijedou autem, budou moci využít 61 parkovacích míst. Město Mariánské Lázně se bude podílet také na úpravě přilehlých komunikací, ploch zeleně a veřejného osvětlení.

Moderní dopravní uzel bude završením několika etap dopravních změn ve městě. Naváže na rekonstrukci budovy nádraží a nově zbudovaný koridor z Chebu přes Mariánské Lázně do Plzně. Terminál začne sloužit cestujícím v červnu roku 2012. Projekt dopravního terminálu zajistily Karlovarský kraj a Mariánské Lázně. Náklady z 85% uhradí Regionální operační program Evropské unie. O zbytek se postará město a kraj.

Karlovarský kraj připravil projekt tří terminálů. Prvním byl terminál v Sokolově, který je v provozu od září, posledním bude terminál v Chebu. Začátek jeho stavby se odsunul kvůli odvolání jednoho z účastníků výběrového řízení. Nyní probíhá druhé kolo výběru dodavatele a pokud nenastanou nové problémy, mohlo by se stavbou začít v lednu příštího roku.

autor: zdt
Spustit audio