V Kraslicích začne fungovat městská policie, strážníci budou v ulicích vidět od května

29. únor 2024 13:45

V Kraslicích na Sokolovsku začne letos na jaře pracovat nově zřízená jednotka městské policie. Prostory pro služební místnosti našli představitelé radnice v nevyužitém domě, kde v minulosti pracoval dopravní odbor městského úřadu. Všechny vybrané místnosti teď čekají stavební úpravy.

„Prostory odpovídají dvacetiletému užívání pro účely odboru dopravy, takže samozřejmě lehký facelift a přeorganizování bude potřeba. Cílem zřízení městské policie bylo zřídit ji s co nejmenšími náklady, co půjde využít, to se využije, ale samozřejmě drobné úpravy se konat budou,“ uvedl nezávislý starosta Kraslic Jan Šimek.

Městská policie v Kraslicích by měla fungovat nejdřív v květnu letošního roku. „Prvního jsme vybrali velitele, ten nám nastoupí prvního března, ale nemá ještě potřebné zkoušky. S takovým provozem, kdy budou strážníci vidět, počítáme až od května, kdy by měli nastoupit další dva strážníci,“ dodal Šimek.

Kraslice jsou jednou z posledních obcí s rozšířenou působností, která městskou policii nemá. „Hlavním důvodem byla ale občanská poptávka. Městská policie by měla zvýšit pocit bezpečí našich občanů,“ řekl starosta. Roční náklady na provozování městské policie dosáhnou 5 milionů korun.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio