V Kraslicích opět funguje Velikonoční pošta. Unikátní razítko poputuje do celého světa

25. březen 2024 14:15

Česká pošta v Kraslicích opět vydává velikonoční razítko, které poputuje do celého světa. Na orazítkování tam každoročně čekají stovky pohlednic a dopisů.

Motiv razítka se každý rok mění. Letošní pochází z dílny Pavla Sivka a je na něm vyobrazený velikonoční beránek. Zájemci ho mohou získat od 25. do 28. března. Pokud nemáte možnost na poštu v Kraslicích zavítat přímo a chcete získat na vaše přání speciální velikonoční razítko, postup je stejný jako v předchozích letech.

Velikonoční razítko pro rok 2024

Jednoduše napište adresu příjemce na pohlednici, přiložte poštovní známku a vložte ji do obálky. Ofrankovanou obálku poté zašlete na adresu Velikonoční pošta, 358 01 Kraslice, a to nejpozději do 14. dubna. Zaměstnanci pošty se postarají o to, aby vaše přání bylo vybaveno unikátním razítkem a dorazilo k adresátovi včas.

Tradice Velikonoční pošty v Kraslicích má dlouhou historii sahající až do 90. let minulého století. V loňském roce bylo speciálním razítkem označeno 40 kg zásilek, které putovali nejen po Česku, ale také do vzdálených destinací po celém světě, jako například do Austrálie, Japonska, Thajska, Spojených států, Hongkongu, Kalifornii či Maroka.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio