V krajské knihovně v Karlových Varech vznikne nové očkovací centrum

24. listopad 2021 08:45

V depozitáři krajské knihovny v Karlových Varech bude další očkovací centrum. Kraj tak reaguje na zvýšený zájem o vakcíny proti koronaviru. Zatímco v září zdravotníci očkovali za den v centrech 300 lidí, teď je jich přes tisíc.

Nové místo tak ulehčí centru v obchodním domě Varyáda. „Nové očkovací centrum neznamená, že to původní v obchodním centru Varyáda ukončí svou činnost, to ani náhodou. Poběží obě paralelně. Koordinační tým očkování řeší, zda rozdělit očkovací centra mezi registrované a neregistrované. Výsledný model zvažujeme,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

Podle něj jsou v depozitáři krajské knihovny vyhovující prostory, k dispozici je tam velký sál s nábytkem a zázemím. Karlovarská krajská nemocnice, která očkovací centra provozuje, je schopna zajistit dostatečný počet zaměstnanců. S otevřením centra se počítá do dvou týdnů.

Lidé můžou kromě center v Karlových Varech, Chebu, Sokolově a Ostrově, využít i místo v Chodově, kde zdravotníci nabízí i vakcínu Janssen. Jednou týdně je otevřené také očkovací centrum v Mariánských Lázních.

Zdravotníci od začátku očkování podali v kraji 344.494 dávek vakcín, očkovali 171.421 lidí. Očkování má ukončeno 156.451 lidí. Očkování posilující, třetí dávkou má 16.622 lidí. 

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio