V Karlových Varech začalo blokové čištění ulic. Došlo i na odtahy

1. duben 2014

Karlovy Vary zahájily blokové čištění ulic. Hned první den ale na úklid doplatili nepozorní motoristé. Nevšimli si výstražných značek a před blokovým čištěním odvezla špatně zaparkovaná auta odtahová služba.

Blokové čištění místních komunikací a parkovišť zajistí radnice od dubna do října. Systém úklidu se v porovnání s minulým rokem zásadně nezměnil. Denní bude začínat ráno v osm, večerní pak ve 20 hodin. S předstihem bude na termín mytí ulic upozorňovat dopravní značení. Vozidla bránící úklidu nechá radnice odtáhnout.

Hned první den blokového čištění na to v lázeňském městě doplatila paní Irena. Na polikliniku přivezla tchýni z Jáchymova, a nevšimla si výstražných značek před budovou. Uvnitř zdravotnického zařízení byla necelou půlhodinu. Právě v té době ale strážníci městské policie nechali její vůz odtáhnout na odstavné parkoviště.

„Vyběhla jsem před budovu připravit auto. Tchýně je totiž nemocná a chodí o berlích. Chtěla jsem auto otevřít a podobně. A když jsem auto neviděla, myslela jsem, že jsem si spletla parkoviště. Stalo se mi to poprvé. Nevím, co mám dělat. Před chvílí mi poradili, abych zašla na nedalekou městskou policii, “ vypraví paní Irena.

Přesný rozpis blokového čištění v Karlových Varech je k dispozici na úřední desce a internetových stránkách magistrátu. Kromě lázeňské metropole začíná v dubnu blokové čištění i v dalších městech Karlovarského kraje. V Chebu odstartovalo 31.března, v Chodově a Ostrově stejně jako v Karlových Varech 1. dubna.

autor: zdt
Spustit audio