V Karlových Varech vystoupí Vienna Strauss Orchestra

7. prosinec 2012

KV Aréna v Karlových Varech připravila na sobotu 8. prosince další kulturní vystoupení. Tentokrát si zájemci můžou poslechnout koncert vídeňských symfoniků. Společně s nimi vystoupí i nejlepší současný houslista světa Edvin Marton. Koncert začne ve 20 hodin.

Vienna Strauss Orchestra byl založen v roce 2009. Orchestr vystupující s nejlepšími hudebníky má na repertoáru kusy od Johanna Strausse a Wolfganga Amadea Mozarta. Představení již předvedl v prestižních koncertních halách v severní i Jižní Americe, v Evropě i Asii a v nejbližší době se chystá do Číny, Ruska, USA a také právě do České republiky.

Edvin Marton patří mezi nejlepší současné houslity světa. Je dvorním skladatelem olympijského vítěze a světového šampiona v krasobruslení Jevgenie Pljuščenka. V roce 2006 obdržel cenu Emmy a o dva roky později zvítězil v celosvětově populární soutěži Eurovision Song Contest. Na své housle Antonius Stradivarius z roku 1697 doprovázel takové osobnosti současného hudebního světa jako je například Seal, Zucchero, Lou Brega, Gloria Gaynor nebo skupina Supertramp.

Tradici světově proslulé rodiny Straussů započal Johann Strauss starší založením prvního Straussova Orchestru ve Vídni v roce 1825. Velká dynastie Straussů stojí za vznikem takových vynikajících děl jako je valčík „Na krásném modrém Dunaji” a mnoho dalších.

Spustit audio